ДА СЕ НАЕЖИШ: ВАКА ИЗГЛЕДА НАЈГОЛЕМИОТ БРОД НА СВЕТОТ КОЈ Е ДУРИ ПЕТ ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ТИТАНИК!

by Биљана Јовановска 0

Оasis of the Seas е норвешко-американски брод за крстарење, а важи за најголемиот патнички брод изграден некогаш. На овој неверојатен брод работат околу 2.200 работници, а тој е првиот брод кој одеднаш примил повеќе од 5.000 патници.

На крај, ќе додадеме уште еден фасцинантен факт, а тоа е дека Oasis of the Seas е дури пет пати поголем од легендарниот Титаник.

Close
Please support the site
Кликни на било кој од предлозиве и ќе се тргнат :)